Producten

 • Verfijn met:
 • RadiatorlakDelete

Radiatorlak

Hammerite Radiatorlak is een hoogglanzende, hittebestendige lak speciaal geschikt voor radiatoren, warmwaterleidingen en cv-buizen. Ondanks de hoge temperaturen blijft de radiator mooi van kleur. Laat de radiator na het aanbrengen van de Hammerite Radiatorlak minimaal 24 uur drogen. Bij het eerste gebruik moet de radiator geleidelijk op temperatuur worden gebracht. De Hammerite Radiatorlak wordt geleverd […]

 • Hittebestendig
 • Geeft een duurzame bescherming
Meer informatie Buy online

Radiatorlak

Hammerite Radiatorlak is een hoogglanzende, hittebestendige lak speciaal geschikt voor radiatoren, warmwaterleidingen en cv-buizen. Ondanks de hoge temperaturen blijft de radiator mooi van kleur. Laat de radiator na het aanbrengen van de Hammerite Radiatorlak minimaal 24 uur drogen. Bij het eerste gebruik moet de radiator geleidelijk op temperatuur worden gebracht. Alleen voor gebruik binnenshuis.

 • Hittebestendig
 • Geeft een duurzame bescherming
Meer informatie Buy online

Radiatorverf

Kan jouw radiator een fris likje verf gebruiken? Dan bereik je het mooiste resultaat met speciale radiatorverf. Hiervoor is Hammerite Radiatorlak een uitstekend product. Met onze lak ben je zeker van een goede dekking, een hittebestendige laag en een egaal resultaat. Een duurzame bescherming van je radiator en kleurbehoud gegarandeerd!

Radiator schilderen met Hammerite

Waarom kies je voor Hammerite om je radiator te schilderen? Hammerite loopt al 35 jaar voorop op het gebied van metaalbescherming. We ontwikkelen onze producten op basis van jarenlang onderzoek. Door nieuwe innovaties en technologieën te omarmen, blijven we onze producten verbeteren. Door te kiezen voor Hammerite Radiatorlak als radiatorverf weet je dus zeker dat je een goed en kwalitatief product in handen hebt om je radiator te schilderen.

Hammerite Radiatorlak

Hammerite Radiatorlak is een hoogglanzende en hittebestendige lak, die heel geschikt is als radiatorverf. Ook is de lak te gebruiken voor onder meer warmwaterleidingen en cv-buizen. Ondanks de hoge temperaturen blijft de radiator met Hammerite Radiatorlak mooi van kleur. Ook fijn: na zo’n 24 uur wachten is de lak al droog.

Voor de bescherming van andere metalen voorwerpen die extreem verhit worden (zoals een barbeque en kachel), heeft Hammerite speciale hittebestendige lak. Verkrijgbaar in spuitbus.

Waarom kiezen voor Hammerite om je verwarming te schilderen?

Hammerite Radiatorlak biedt als product voor je verwarming schilderen nog meer voordelen. Zo ben je bij onze verf voor radiatoren zeker van:

– duurzame bescherming van je verwarming;
– kleurbehoud (ondanks de hoge temperaturen);
– kras- en stootvaste verf (geen krasjes);
– hittebestendig;
– verkrijgbaar in meerdere kleuren (wit, crème,gebroken wit en silver metal).

Ook kun je kiezen voor radiatorlak-spray. Zo kun je eenvoudig de lastige hoekjes bereiken als je je verwarming gaat schilderen.

Hoe radiator verven? 4 tips!

Hoe je radiator te verven? Wij geven je 4 tips voor je radiator verven. Met deze tips voor radiator verven weet je zeker dat het goed gebeurt.

 1. Schuur de radiator licht op voor het verven. Zo kan de verf beter hechten.
 2. Maak de radiator vervolgens goed schoon (stofvrij) voordat je de Hammerite Radiatorlak erbij pakt.
 3. Breng eventueel voor het verven eerst een laag grondverf (bij roestplekken) of primer (bij non-ferrometalen, zoals zink en aluminium) aan.
 4. Breng daarna de radiatorlak aan in één à twee lagen. Laat de verf zo’n 24 uur drogen. Vaak dekt de verf al in één keer. Is dat niet het geval? Breng dan na 24 uur een tweede laag aan. Gebruik je de Hammerite Radiatorlak spuitbus? Dan raden we aan om 3 lagen aan te brengen. Het aanbrengen van een volgende laag kan dan al na 30 minuten. Als je klaar bent, adviseren we wel om de radiator 24 uur te laten drogen.

Let op: ga je voor het eerst stoken na het schilderen? Breng de verwarming dan geleidelijk op temperatuur. Na die eerste keer kun je de verwarming gebruiken zoals je gewend bent.

Verwarming verven? Kies voor Hammerite!

Je verwarming verven is wat anders dan een muur verven. Zo moet je er rekening mee houden dat de verf tegen hitte bestand moet zijn. Ook moet de verf pakken op metaal en slijtvast zijn. Daarom hebben wij speciale radiatorlak ontwikkeld. Daarmee weet je zeker dat de verwarming na het verven goed beschermd is, lang zijn kleur behoudt en dat de verf goed blijft zitten. En dat je verwarming mooi is en ook op de lange termijn mooi blijft. Een resultaat om nog lang van te genieten.

Veelgestelde vragen

Kun je over een radiator heen verven?
Kan jouw radiator een fris likje verf gebruiken? Dan bereik je het mooiste resultaat met speciale radiatorverf. Hiervoor is Hammerite Radiatorlak een uitstekend product. Met onze lak ben je zeker van een hittebestendige laag, duurzame bescherming en kleurbehoud. Een duurzame bescherming van je radiator en kleurbehoud gegarandeerd!
Wat zijn de voordelen om over een radiator heen te schilderen?
 1. Duurzame bescherming van je verwarming
 2. Kleurbehoud (ondanks de hoge temperaturen)
 3. Slijtvaste verf
 4. Hittebestendig
 5. Verkrijgbaar in meerdere kleuren (wit, crème,gebroken wit en silver metal)
Hoe verf je een radiator?
 1. Schuur de radiator licht op voor het verven. Zo kan de verf beter hechten.
 2. Maak de radiator vervolgens goed schoon (stof- en vetvrij met Hammerite Metaalontvetter) voordat je de Hammerite Radiatorlak erbij pakt.
 3. Breng eventueel voor het verven eerst een laag grondverf (bij roestplekken - Hammerite NR1 Anti-Roest grondverf) of primer (bij non-ferrometalen, zoals zink en aluminium - Hammerite Hechtprimer) aan.
 4. Breng daarna de radiatorlak aan in één à twee lagen. Laat de verf zo’n 16 uur drogen voordat je een tweede laag aanbrengt. Vaak dekt de verf al in één keer. Gebruik je de Hammerite Radiatorlak spuitbus? Dan raden we aan om 3 lagen aan te brengen. Het aanbrengen van een volgende laag kan dan al na 30 minuten.
Als je klaar bent met je klus, dan adviseren we wel om de radiator 24 uur te laten drogen voordat je hem aanzet.