Producten

Grondverf Hechtprimer

Hammerite Hechtprimer is een watergedragen grondverf die toepasbaar is op non-ferro metalen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Deze grondverf hecht uitstekend op kaal en geschilderd metaal, zink, aluminium, gegalvaniseerd staal, koper, chroom, roestvrijstaal en messing . De Hechtprimer is sneldrogend, hierdoor kunnen er twee lagen aangebracht worden in één dag, en biedt een duurzame bescherming aan non-ferro metalen.

  • Grondverf speciaal voor non-ferro metalen
  • Geeft een duurzame bescherming
Meer informatie Buy online

Grondverf

Als je een verfklus oppakt, wil je natuurlijk zeker zijn van een mooi resultaat. En van goede bescherming. De grondverf van Hammerite biedt dé beschermlaag die je zoekt voor jouw verfprojecten met metaal. Deze primer zorgt ervoor dat de verf goed hecht aan het oppervlak en dat het metaal goed bestand is tegen onder andere roest, krassen en UV-straling. Daardoor blijft het resultaat mooi.

Wat is grondverf?

Voordat je Hammerite grondverf koopt, vraag je je misschien af “Wat is grondverf?”. De beste omschrijving van wat grondverf is, is deze: een basislaag voordat je metaal schildert. Daarom wordt het ook wel ‘primer’ genoemd. Door deze basislaag kan de verf daarna beter hechten op de ondergrond. En misschien wel nog belangrijker: de grondverf van Hammerite beschermt het metaal en zorgt ervoor dat er geen vocht bij kan komen.

We bieden zowel verf voor non-ferrometaal (zink, aluminium, gegalvaniseerd staal) als voor ferrometaal (o.a. ijzer en staal).

Waarom grondverf voor metaal van Hammerite gebruiken?

Wil je metaal beschermen? Afhankelijk van je keuze voor metaallak (de gewone Hammerite Metaallak of de Hammerite Ultima Metaallak), kan het verstandig zijn om een grondverf voor metaal aan te brengen. Hiermee voorkom je krassen, roest of andere beschadigingen. Daardoor kan metaal beter tegen weer en wind. Grondverf voor metaal is bijvoorbeeld te gebruiken voor hekken of kleine metalen details.

De belangrijkste reden om grondverf van Hammerite voor metaal te gebruiken, is dat het roestwerend is op ijzer en staal. Dit komt doordat de Hammerite Metaallak actief roestwerend pigment bevat. Daardoor blijft het metaal langer mooi en is het goed bestand tegen o.a. vocht, vrieskou en lucht.

Hammerite richt zich al 35 jaar als enige merk specifiek op metaalbescherming. Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen, decoreren en beschermen van metaal. Met onze producten zit je voor jouw metaalbescherming dus altijd goed.

Grondverf voor buiten

Wil je producten verven die buiten staan? Bijvoorbeeld metalen tuinmeubels, hekken en garagedeuren? Of je grondverf voor buiten nodig hebt, is afhankelijk van het type metaal en van de metaallak die je gebruikt. Wij bieden twee geschikte producten voor buiten. Bij één daarvan is wel een primer als basis nodig, bij de ander niet.

  1. Hammerite Metaallak. Bij aanbrengen van deze lak op ijzer en staal is geen primer nodig. Als je deze lak aan wilt brengen op andere metalen is grondverf voor buiten wel nodig.
  2. Hammerite Ultima Metaallak. Deze metaallak kun je direct op alle metalen aanbrengen. Grondverf is dus niet nodig.

Grondverf op terpentinebasis van Hammerite

Bij Hammerite heb je de keuze tussen een hechtprimer (op waterbasis) en grondverf op terpentinebasis (Menie). De hechtprimer is geschikt voor non-ferrometalen als zink, aluminium en gegalvaniseerd staal. Menie is geschikt voor ferrometalen als ijzer en staal.

Grondverf op terpentinebasis bieden we ook in de speciale variant Nr. 1 anti-roest (voor ferrometalen als ijzer en staal). De naam zegt het al: deze verf stopt het roestproces en werkt roestwerend. Deze verf biedt duurzame bescherming, waardoor het metaal lang mooi blijft. Je kunt de verf direct over roest gebruiken. Handig als je een ondergrond niet kunt ontroesten! Dit type verf is zowel in een pot grondverf als in een spuitbus te verkrijgen, en is binnen en buiten te gebruiken.